Državna matura - obrazovanje odraslih


Polaganje ispita državne mature za kandidate koji završavanju školovanje u ustanovama za obrazovanje odraslih

 

Prijava kandidata koji najmanje četverogodišnje srednje obrazovanje završavaju ili su završili u sustavu obrazovanja odralih u Republici Hrvatskoj

 

Ispitima državne mature u ljetnome ispitnome roku mogu pristupiti samo kandidati koji su položili sve ispite završnog razreda.

Kandidati koji najmanje četverogodišnje srednje obrazovanje završavaju ili su završili u sustavu obrazovanja odralih u Republici Hrvatskoj trebaju: 

 1. Registrirati se kao novi korisnik iz sustava obrazovanja odraslih na mrežnoj stranici www.postani-student.hr. Prilikom registracije korisniku će SMS-om biti dostavljena korisnička oznaka, lozinka, PIN i TAN.
 2. Unijeti osobne podatke i podatke o školovanju
 3. Unijeti završne ocjene iz svih nastavnih predmeta srednje škole
 4. Prijaviti željene ispite državne mature i studijske programe

 

Kandidati koji prijavljuju ispite državne mature na adresu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Petračićeva 4, 10000 Zagreb (s naznakom "Dokumenti uz prijavu ispita DM") dostavljaju isključivo preporučenom poštom, slijedeće dokumente:

 • potpisanu (iz sustava ispisanu) prijavnicu ispita državne mature
 • dokaz o državljanstvu pod kojim se kandidat prijavljuje (ovjerenu presliku domavnice za državljanine Republike Hrvatske, a ovjerenu presliku putovnice za strane državljanine)
 • dokaz o završetku svih razreda srednje škole (ovjerenu presliku svjedodžbi za svaki pojedini razred)
 • ovjerenu presliku završne svjedodžbe srednje škole
 • ovjerenu presliku potvrde o rezultatima državnih ili međunarodnih natjecanja znanja (ako ih kandidat posjeduje) koji se vrednuju za upis prijavljenog studijskog programa

 

Rokovi za prijavu ispita državne mature:

 • ljetni ispitni rok
 • jesenski ispitni rok 

 

Detaljnije informacije i upute o polaganju ispita državne mature za kandidate koji završavanju školovanje u ustanovama za obrazovanje odraslih možete naći na mrežnim stranicama:

www.ncvvo.hr

www.postani-student.hr

 


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme