SUSTAIN4VET - testiranje studije slučaja


Članovi tima na projektu SUSTAIN4VET pod vodstvom nastavnice Željke Turković u našoj su školi 15. ožujka 2023. proveli testiranje studije slučaja s učenicima 3.e razreda u sklopu istoimenog projekta.

Testiranje s jednom grupom učenika provodio je nastavnik Goran Matić na temu uvođenja softverske kontrole kod praćenja isporuke medicinske opreme. Učenici su pomoću inovativnih metoda poučavanja uočili koliko je točna dostava medicinske opreme važna za učinkovito poslovanje, ali i za brigu o okolišu. Na primjerima iz prakse imali su prilike uspoređivati podatke o pogrešnim dostavama prije uvođenja softverske kontrole dostave i nakon uvođenja iste. Po završetku testiranja studije slučaja uspješno su riješili test i zaključili su kako je neophodno ulagati u poboljšanje poslovanja s ciljem veće učinkovitosti i održivosti.

S drugom grupom učenika testiranje je provodila nastavnica Natalija Ozimec na temu upotrebe aktivnih kontejnera pri prijevozu medicinske opreme. Učenici su tom prilikom uspoređivali funkcionalnosti pasivnih i aktivnih kontejnera, odabirali su najpovoljniju rutu za prijevoz pomoću HAK interaktivne mape te na kraju zaključili da je upotreba aktivnih kontejnera pri prijevozu medicinskih proizvoda i opreme izuzetno korisna jer povećava učinkovitost u poslovanju distributera, ali ima i veliki pozitivan utjecaj na okoliš. Svoje zaključke i nove spoznaje učenici su potvrdili uspješno riješivši test na kraju testiranja studije slučaja.

Nastavnici su izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima kod učenika kao i novim metodama koje su koristili tijekom testiranja. Jednako zadovoljstvo i interes vidljiv je bio i kod učenika koji su uspješno pratili upute nastavnika i kroz studije slučaja došli do korisnih spoznaja i zaključaka.

Željka Turković, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme