STEM škola za mlade


Učenici 4.e razreda Borna Guzanić i Marko Antonio Kelava tijekom proljetnih praznika za učenike od 11. do 14. travnja 2023. godine sudjelovali su u STEM školi za mlade koja se održava na kampusu šibenske Tvrđave sv. Ivana. U STEM školi sudjelovalo je 13 studenata i 4 učenika srednjih škola. Program škole uključuje predavanja i praktičnu nastavu o temama kao što su STEM/STEAM, programiranje igrica, robotika, upravljanje dronom, makerspace, design thinking, klimatske promjene i sl. 

Teme koje se obrađuju su: Osnove programiranja Java Alice, animirane igrice; SQL potraga istraživanje pomoću igre, Upravljanje dronom s termalnom kamerom, Upravljanje robotom uz primjenu robotskih programa, Tehnologije pametnih gradova – LoraWan i Arduino osnove za mlade, Radionica s arduino mikrokontrolerima, Predstavljanje Teslinog transformatora uz edukaciju o izradi. 

Škola je dio aktivnosti projekta “STEM za održivu budućnost”. Pojekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 

 

Igor Jelić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme