Projektne aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta STEP 3


Profesorica njemačkog jezika Marina Katalenić boravila je u Leipzigu na job shadowingu u "Berufliches Schulzentrum 1 der Stadt Leipzig Wirtschaft und Verwaltung". Među smjerovima koje nudi ova strukovna škola učenici se mogu obrazovati i za zanimanje špediter, a naša je profesorica  bila na nastavi sljedećih predmeta: marketing, računovodstvo, skladištenje, engleski jezik, ponuda i organizacija logistike, pomorski promet i logistika, procesi poslovanja. Cilj mobilnosti bio je usavršiti znanje (njemačkog) strukovnog jezika koji predaje, kao i usvojiti nove metode rada. Tijekom boravka profesorica je ostvarila vrijedne kontakte s njemačkim kolegama, a stečena znanja i iskustvo implementirat će u svoju nastavu strukovnog njemačkog jezika. U sklopu boravka organiziran je  obilazak Berlina uz stručno vodstvo.

 

Školska tajnica Andrea Vejnović pohađala je tečaj pod nazivom „How digital tools can help running your school“ u Madridu. Svrha tečaja  bila je osvijestiti značaj digitalizacije administrativnih i nastavnih procesa s ciljem jačanja održivog načina poslovanja. Kroz niz aplikacija i programskih rješenja, sudionici tečaja ovladali su korištenjem alata kojima mogu povećati učinkovitost poslovanja, smanjiti količinu papira te kako potaknuti ostale zaposlenike na služenje digitalnim alatima. Ujedno, kroz razmjenu iskustava polaznika tečaja iz različitih europskih zemalja, uočene su zajedničke slabosti koje je potrebno nadvladati kako bi se što prije implementirala dostupna digitalna rješenja i poslovanje učinilo efikasnijim i održivijim. U sklopu kulturoloških aktivnosti, organizirana je vođena tura madridskom četvrti Malasana, koja ima povijesni značaj i simbol je borbe i otpora protiv Francove  diktature, a u suvremeno doba predstavlja središte i okupljalište suvremenih španjolskih umjetnika.

 

Profesorica strojarske skupine predmeta Renata Heljić provela je tjedan dana u Dublinu na tečaju pod nazivom „Rješenja za upravljanje razredom: nove metodologije, učinkovita motivacija, suradnja i strategije evaluacije“. Putem interaktivnih i zanimljivih aktivnosti grupa od 11 nastavnika iz različitih zemalja Europe učila je kako poticati motivaciju učenika, nositi se sa sve zahtjevnijim generacijama učenika, organizirati rad u paru i grupi uz razvijanje pozitivnih odnosa u učionici, vrednovati učenike i pružiti im povratne informacije koristeći različite modele vrednovanja, te kako koristiti AI za rad u nastavi. Kulturološke aktivnosti uključivale su upoznavanje Dublina i njegove okolice.

 

Voditeljica projekta Renata Heljić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme