Preventivne aktivnosti u Požegi


Učenici i nastavnici Škole za cestovni promet u suradnji s Policijskom upravom požeško-slavonskom u ponedjeljak 22. travnja proveli su zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost o sigurnosti i uočljivosti biciklista i pješaka te vožnji bez mobitela. Suradnja se nastavlja treću godinu za redom, a cilj preventivne akcije je povećanje sigurnosti biciklista i pješaka u cestovnom prometu i podizanje razine prometne kulture među biciklistima, pješacima i vozačima.

Dio učenika naše škole s nastavnikom Igorom Jelićem i policijskim službenicima dan su proveli na prilazima požeških raskrižja gdje su educirali pješake i bicikliste te dijelili promotivne letke o sigurnosti i uočljivosti biciklista u prometu. Također, ovim putem učenici su promovirali i novi projekt sufinanciran NPSCP, Vozi bez mobitela te su učenici upozoravali vozače na distrakciju i moguće opasnosti i posljedice ukoliko koriste mobitel za vrijeme vožnje, a u edukativne svrhe dijelili su im letke.

 Druga grupa učenika s nastavnicom Majom Stanić provodila je edukaciju učenika 1. i 2. razreda OŠ Julija Kempfa s ciljem povećanja sigurnosti i uočljivosti pješaka u cestovnom prometu, ali i podizanjem svijesti i razine prometne kulture. Svaki učenik je u sklopu edukacije dobio reflektirajuću oznaku i edukativni letak.

Maja Stanić, prof.

https://pozesko-slavonska-policija.gov.hr/vijesti/pozega-vozi-bez-mobitela/25645?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2hRf4qwQ77hnOj1Hu6kip9TD8iEMXeZgJMw6V5YVBHr3eSu_ScEz3rHD0_aem_AeEM2_iI6jouQiidGi9ktZeW0gIcNKpTDSWvJcnZLvGd9QyQipZXjo2pfXyRA887L23S2yBj1r0KmRpdLTnQrgpA

https://rva.hr/vijest/2024/u-prva-tri-mjeseca-ove-godine-zabiljezeno-118-prekrsaja-koristenja-mobitela-tijekom-voznje/

 


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme