PREVENTIVNA AKCIJA O SIGURNOSTI I UOČLJIVOSTI BICIKLISTA I PJEŠAKA


Učenici i nastavnici Škole za cestovni promet u suradnji s Policijskom upravom požeško-slavonskom u utorak 25. travnja proveli su zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost o sigurnosti i uočljivosti biciklista i pješaka. Cilj ove preventivne akcije je povećanje sigurnosti biciklista i pješaka u cestovnom prometu i podizanje razine prometne kulture među biciklistima i pješacima.
Dio učenika naše škole s nastavnikom Igorom Jelićem i policijskim službenicima dan su proveli na prilazima požeških raskrižja gdje su evidentirali tehničku ispravnost bicikala, dijelili edukativne letke o sigurnosti i uočljivosti biciklista u prometu te reflektirajuće promotivne materijale. Grupa učenika koja je dan provela s policijskim službenicima i nastavnicima obavila je preventivni tehnički pregled 27 bicikala te je uočila tehničku neispravnost na 19 bicikala. Najčešći nedostatak ili nepravilnost je na uređajima za osvjetljenje i svjetlosnoj signalizaciji bicikla. Druga grupa učenika s nastavnicom Majom Balenović provodila je edukaciju učenika 1. i 2. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi s ciljem povećanja sigurnosti i uočljivosti u cestovnom prometu.

Temeljem dobivenih podataka može se utvrditi da je većina vozača iskazala prometnu kulturu, međutim s aspekta tehničke ispravnosti može se zaključiti da veći broj biciklista ima tehnički neispravne bicikle što može  utjecati na njihovu sigurnost.

Igor Jelić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme