Perpetuum mobile 7 – Stručna praksa u Celju, Slovenija


Tijekom prvog radnog tjedna učenici su odrađivali razne zadatke vezane uz svoju struku. Učenik Trpimir Brletić u tvrtki Nomago (servisna radionica) odrađivao je poslove preventivnog tehničkog pregleda vozila M2 i M3 kategorije, te pregledavao obaveznu dokumentaciju i opremu vozila. Učenica Iva Dunđer, također u tvrtki Nomago (organizacijski odjel) odrađivala je poslove kao što su: sortiranje prekršaja vozača prema kategorijama prekršaja, arhiviranje putnih naloga, sortiranje računa za gorivo te sastavljanje voznih redova za sljedeći tjedan.  

Učenice Tea Fijačko i Mihaela Halar u tvrtci Jager trgovina su preuzimale teret na paletama i evidentirale i provjeravale pristigli teret (kvaliteta i kvantiteta), te preslagivale teret na druga paletna mjesta. Manipulaciju s teretom odrađivale su ručnim viličarem (paletarom). 

Učenici Josip Cvitanić i Cvijeta Pavlović u tvrtki Intereuropa radili su na poslovima skladištenja robe, komisioniranja robe, te pregled paleta za daljnju distribuciju robe. Treći radni dan rješavali su HACCP ispit te ostvarili zavidne rezultate. Također, upoznali su se s programskim alatom tvrtke Eurospin koji služi za narudžbu robe. 

 

Igor Jelić, mag. ing. traff.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme