Perpetuum mobile 6 - Boden, Švedska


 

Sve što je lijepo kratko traje!

Učenici i nastavnik koji su bili na praktičnoj nastavi u sklopu projekta Perpetuum mobile 6 vraćaju se kući. Tijekom boravka u Švedskoj učenici su odradili praktičnu nastavu u kojoj su iskušali vožnju u polarnim uvjetima. Osim vožnje naučili su kako pripremiti vozilo za zimske uvjete, kako postaviti lance na kotače vozila, kako upravljati mehanizacijom za ukrcaj rasutog tereta (Volvo L60 i JCB 427). Također, svoje vještine su “brusili” na simulatoru vožnje za vozila B, C i C+E kategorije te viličaru.

Drugog tjedna praktične nastave učenici su bili raspoređeni u dvije tvrtke u kojima su odrađivali praktičnu nastavu. Učenici Mihael Matanović i Ivica Žugčić radili su u komunalnom poduzeću na poslovima prijevoza rasutog tereta (snijega), a učenici Mihael Šolaja i Dino Merunka svoju praktičnu nastavu odradili su u pošti na poslovima dostave komadnih pošiljaka.

Slobodno vrijeme proveli su na izletima u Gradu Lulei, Gradu Jokkmokku, malenom mjestu Nattavaara, Treehotelu i bazenima Nordpoolen, a svoje vještine u nordijskom skijanju mogli su pokazati u skijaškom centru nedaleko Bodena. Zadnji dan boravka u Bodenu bio je predviđen za evaluaciju i podjelu diploma, ali i za iskušati svoju hrabrost u kupanju u zaleđenom jezeru.

Uz obilje stečenih znanja, vještina i hrabrosti učenici i nastavnik se vraćaju kući puni dojmova i spremno čekaju nove radne zadatke.

Igor Jelić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme