Završeno natjecanje Driver Exchange Skill Competition


U tjednu od 28. ožujka do 1. travnja 2022. godine Škola za cestovni promet bila je domaćin natjecanja i nositelj projekta DESCO- Driver Exchange Skill Competition kojim smo provjerili vještine i znanja suvremenih kompetencija vozača motornog vozila kojeg odlikuju sigurnost, savjesnost i kultura upravljanja motornim vozilom.

Glavni cilj projekta bio je ojačati povezanost strukovnog obrazovanja u sektoru prometa i logistike i tržišta rada te osigurati kvalitetno obrazovanje u zanimanju vozač motornih vozila kroz prijenos i diseminaciju znanja, vještina i dobre prakse među europskim strukovnim školama. Škola za cestovni promet je u sklopu projekta oformila logistički praktikum koji je opremljen s paletnom regalnom konstrukcijom, ručnim paletnim viličarom, ručnim paletnim viličarom s vagom, električnim viličarom za visoko dizanje, euro palazama, transportnim kolicima, lancima za snijeg i opremom za omatanje i osiguranje tereta. U sklopu projekta smo proveli i osposobljavanje iz rukovanja viličarom za 26 djelatnika škole kako bi svoja praktična znanja mogli uspješno prenositi učenicima.

Ugostili smo projektne partnere Kouvola Region Vocational College KSAO iz Finske, Saobraćajno tehnička škola iz Zemuna i Lycée des métiers Maréchal Leclerc de Hauteclocque iz Saint Jean de la Ruelle iz Francuske, čiji su se mješoviti timovi učenika natjecali u vozačkim vještinama i znanjima. Na taj smo način razbili i predrasude o poslu vozača kao isključivo muškom zanimanju.  

Natjecanje se održavalo do petka 1. travnja, a naši natjecatelji sudjelovali su u zanimljivim natjecanjima poput provjeravanja znanja i vještina iz pružanja prve pomoći, natjecanja u slaganju i osiguranju tereta na paletama i u vozilu te natjecanja u vještinama vožnje kamiona.

Učenici su se svojim vještinama vožnje posebno istaknuli na poligonu Robnih terminala Žitnjak gdje su također pokazali spretnost prilikom postavljanja lanaca na kotače kamiona i time dokazali da ih nadolazeće vremenske neprilike ne zabrinjavaju.

Natjecatelji su imali mogućnost koristiti Fleet management CVS Mobile sustav kao dio globalnog telematskog rješenja te provjeriti kako sustav utječe na rad vozača (komunikacija, slanje ruta i naredbi, primjena dokumentacije te unos i evidencija troškova). Provedbu natjecanja iz područja telematike pratili su i predstavnici partnerskog poduzeća CVS Mobile d.o.o. koji su natjecatelje nagradili prigodnim poklonima.

Natjecanje je završilo svečanom dodjelom nagrada i proglašavanjem pobjednika. U ekipnom natjecanju između zemalja naši učenici, Filip Dutčak, Antonela Štrek i David Frančešević, odnijeli prvo mjesto, a u pojedinačnoj i to vrlo jakoj konkurenciji drugo mjesto osvojila je naša Antonela Štrek. Čestitamo učenicima iz Finske, Francuske i Srbije na osvojenim uspjesima, a mentorima zahvaljujemo na suradnji do nekog novog susreta!


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme